FastBit

Vezi toate articolele

Cybersecurity 2022: Cum pot evita proprietarii de afaceri urmatorul atac cibernetic?

Sfaturi practice pentru siguranta afacerii tale in mediul virtual

Dacă ați urmărit știrile, fără îndoială ați citit si despre incidente de securitate cibernetică care au afectat unele dintre cele mai mari corporații din lume. Deși aceasta poate părea doar o problemă pentru marile companii – ceea ce este cu siguranță – adevărul este că afaceri de toate dimensiunile și din toate industriile sunt expuse riscului de atacuri cibernetice.

Potrivit unui raport recent PurpleSec, peste 18 milioane de site-uri web sunt infectate cu programe malware în fiecare săptămână și 1,5 milioane de site-uri noi de phishing sunt create în fiecare lună. Un raport al Cybersecurity Ventures precizează că daunele legate de criminalitatea cibernetică au atins 6 trilioane de dolari în 2021.

Cu toate acestea, în ciuda cunoștințelor tehnologice avansate ale hackerilor moderni, totuși, există soluții când vine vorba de a vă proteja afacerea de malware.

Protejați-vă datele cu Role-Based Access Control (RBAC)

Digitalizarea proceselor sunt noul standard în business, dar acest lucru înseamnă automatizare și conectare la platformele online. Ori de câte ori o platformă este conectată online (ceea ce este vital pentru companiile care doresc să rămână competitive), conexiunea poate lăsa o ușa deschisă pentru ca atacatorii să intre și să pună în pericol datele companiei.

Sunt recomandate mai multe nivele de acces pentru o protecție suplimentară a datelor și asigurarea că accesul la fișierele și datele esențiale este limitat doar la angajații esențiali. Pentru a realiza acest lucru, companiile ar trebui să utilizeze software de control al accesului bazat pe roluri (RBAC) – care restricționează accesul la anumite date, făcându-le disponibile numai pentru vizualizare și acces complet de către utilizatorii autorizați. Utilizarea RBAC este o modalitate eficientă de a îmbunătăți în mod semnificativ securitatea cibernetică a unei companii, îngreunând substanțial accesul hackerilor la fișiere care sunt restricționate și securizate.
Discutați cu un reprezentant Fastbit pentru soluții RBAC.

AMF și VPN-urile: soluțiile esențiale pentru securitatea cibernetică

Aproape 95% dintre atacurile aplicațiilor web sunt efectuate folosind credențiale ( date de acces ca și user și parolă) slabe sau furate. Implementând autentificarea cu doi factori (2FA), autentificarea multifactor (MFA) și criptarea end-to-end, companiile pot oferi un nivel suplimentar de protecție împotriva vulnerabilității datelor. Adăugarea unor metode de autentificare mai sigure face mult mai dificil pentru atacatori accesul în acest strat suplimentar de securitate.

În plus, operarea pe o rețea Wi-Fi nesecurizată invită hackerii să intre și să facă ravagii. Chiar dacă majoritatea rețelelor companiei sunt securizate, afacerea modernă se extinde acum dincolo de birou, lăsând companiile expuse la rețele nesecurizate – o lecție pe care mulți au învățat-o prea bine în timpul recentei pandemii. Pentru a combate acest lucru, investiția într-o rețea privată virtuală solidă (VPN) este crucială. Folosirea tunelurilor private create de VPN-uri poate permite companiilor să păstreze o forță de muncă mobilă în timp ce lucrează în continuare pentru a-și menține securitatea cibernetică. Fastbit vă oferă soluții de VPN la cheie și suport specializat.

Luați în considerare dezvoltarea de software personalizat

În timp ce multe soluții software disponibile pentru consumatori (consumer off-the-shelf -COTS) sunt adesea susținute de companii cu măsuri avansate de securitate cibernetică, amploarea lor le-ar putea face o țintă mai mare pentru hackeri – crescând șansele să existe uși deschise care lasă o afacere expusă. Investiția în dezvoltarea de software personalizat unde se lucrează cu date cruciale, fie că este vorba de soluții noi sau de integrări personalizate cu software-ul COTS actual, ar putea inhiba și descuraja hackerii să încerce să se infiltreze într-o rețea.
Dacă decideți să mergeți pe această cale, totuși, este esențial să evaluați dezvoltatorii de software personalizat și să vă asigurați că aceștia nu au doar expertiza în dezvoltare pentru a crea și/sau implementa o soluție, ci și cunoștințele de securitate cibernetică și experiența specifică industriei pentru a vă asigura că soluția software poate satisface atat nevoile de afaceri dar și pe cele de securitate ale companiei. Fastbit că oferă consultanță și poate analiza zonele de vulnerabilitate care ar necesita software personalizat.

Backup automat de la distanță și data recovery

În cazul în care există breșe în sistemele IT interne, acestea devin extrem de vulnerabile la pierderea completă a datelor, la o prăbușire a serverului sau la numeroase alte dezastre tehnice.

Pentru a preveni acest lucru, antreprenorii ar trebui să gîndească preventiv și să investească în servicii de backup automat și recuperare de la distanță pentru a se asigura că datele sunt copiate pe o singură sursă de încredere, care poate fi recuperată cu ușurință în cazul unui eveniment rău intenționat. Procedând astfel, puteți atenua daunele cauzate de atacurile ransomware care ar putea face propriile dvs. date criptate și inutilizabile.
Din fericire, Fastbit are un departament specializat pentru soluții de backup si business continuity, astfel încât protecția afacerii pe care o conduceți este la un click distanță. Descoperiți pachetele aici.

Pregătire continuă

În ciuda eficienței firewall-ului companiei tale – care ar trebui să fie o investiție critică și un dat atunci când vine vorba de orice efort de securitate cibernetică – sau orice alte soluții de securitate pe care compania ta le folosește, la sfârșitul zilei, angajații tăi vor fi efectiv primii. și ultima linie de apărare atunci când vine vorba de asigurarea securității cibernetice.

Aproape 90% dintre atacurile cibernetice sunt cauzate de un anumit grad de eroare umană, așa că instruirea regulată a angajaților cu privire la ce să aibă grijă atunci când vine vorba de atacuri de phishing și alte amenințări la securitatea cibernetică este crucială. Fie că este vorba de comunicare constantă din partea echipei de IT sau de instruire terță parte cu privire la cele mai recente metode și la ce să aveți în vedere, un angajat bine informat vă poate limita drastic expunerea la securitatea cibernetică.

În cele din urmă, înțelegerea modului în care funcționează amenințările cibernetice și a modului de combatere a acestora este crucială pentru a evita încălcările și pentru a vă proteja compania.

Fie că este vorba despre aplicarea mai frecventă a regulilor de parole, actualizarea regulată a sistemelor și aplicațiilor dvs. de operare, implementarea VPN-urilor și AMF sau angajarea furnizorilor terți de sisteme de securitate, este imperativ să investiți în măsurile dvs. de securitate cibernetică și să profitați de expertiza celor din industrie. Acest lucru vă poate ajuta să vă protejați afacerea și să vă economisiți bani și vă poate ajuta să evitați să faceți parte din titlul „următoarea încălcare”.